Eskişehir’de alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda mekân vardır. Espark ve Kanatlı Alışveriş Merkezlerinde bilinen markaların mağazaları bulunmaktadır. Doktorlar Caddesi ise trafiğe kapalıdır ve cadde boyunca çeşitli mağazalar bulunmaktadır. Bunun dışında çok sayıda el sanatlarına, hediyelik eşyaya ulaşacağınız dükkânlar da bu şehirde yer almaktadır. Hamamların yoğunluğu nedeniyle Hamamyolu adı verilen bölgede ise her noktada alışveriş yapabileceğiniz dükkân bulunur. Özellikle Eskişehir’in semboli haline gelen lüle taşından yapılmış hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Eskişehir mutfağında oldukça yaygın kullanılan haşhaşı da hamur işleri yapmak için alabilirsiniz. Ayrıca Eskişehir'in meşhur met helvasından almayı da ihmal etmemelisiniz.

Hediye almak için Atlıhan Çarşı, Çukur Çarşı ve Esnaf Sarayı’nda alışveriş yapabilirsiniz. Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Odunpazarı’nda yer almaktadır. Cam Sanatları Müzesi'nden ise camdan yapılan eserler alabilirsiniz.


Eskişehir’in merkezinde bulunan Arus Otel; Hızlı Tren Garı’na, Alışveriş Merkezlerine, İş Merkezlerine, Tarihi Mekanlara ve eğlence mekanlarına yürüyüş mesafesindedir. Otelimiz tatil veya iş amaçlı konaklayan tüm misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde dekore edilmiştir.